Museoseuran toiminta

Ilomantsin Museoseura ry:n toiminnan näkyvin muoto on Ilomantsin Hattuvaarassa sijaitsevan Makkolan museotilan ylläpito. Museoseura tekee museon markkinoinnin tiimoilta talkoohenkisestä työtä koko Hattuvaaran alueen matkailun edistämiseksi.

Museoseura on lisäksi mukana erilaisissa kulttuuriperinnön tallentamishankkeissa. Seuralla on oma paikallisesti melko kattava valokuva- sekä ääni- ja videotallennearkisto. Museoseura on mukana myös Ilomantsin kotiseutuarkiston tietokannassa.

Teemme tiivistä yhteistyötä Ratsumieskillan kanssa ja olemme osallistuneet viime vuosina myös Hattuvaaran taistelujen muistojuhlan järjestelyihin. Yhteistyökumppaneihimme kuuluvat myös mm. Taistelijan Talo, Arhipan Pirtti sekä Ilomantsi-Seura ry.

Museotilan toimintaa kehitetään ja tilan rakennuksia korjataan vuosittain saatujen rahoitusten puitteissa. Saaduilla rahoituksilla työllistämme Hattuvaaran ja lähialueen asukkaita.

Meillä on kokemusta erilaisten rahoitushankkeiden vetämisestä: museo avattiin Leader-rahoitushankeen tuella 2004, pärekattoja on korjattu 2014–15 ELY-keskuksen ja Museoviraston tuella.
 
Tilojen käyttö ja yhteistyö

Museotilalla on paljon erilaisia tiloja, joita voidaan valjastaa sopiviin tarkoituksiin yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa. Esimerkiksi vanhaan riiheen on kunnostettu persoonallinen taidenäyttelytila. Tilan rakennuksiin kuuluu myös kunnostettu savusauna.

Museota ympäröivillä pelloilla laiduntavat kesäisin kyläläisten lehmät, jotka näin huolehtivat luonnollisesti peltoympäristön siistinä pysymisestä.

Teemme mielellämme yhteistyötä ja olemme mukana kehittämässä uutta!

Ota yhteyttä tilojen ja muun yhteistyön tiimoilta:

Sointu Pärepalo
museoseura (at) kiinet.com
puh. 045 678 8821