Makkolan museotila

Ilomantsi, Hattuvaara
Hatuntie 392, 82967 HATTU

Museo Facebookissa: www.facebook.com/museotila
   

Aukiolo ja pääsyliput

Museo-opas päivystää kesäaikaan useimmiten ti-su klo 11-16.

Kesällä 2020 aukioloajat vaihtelevat hieman johtuen poikkeuksellisesta opastilanteestamme. Tulemme opastamaan aina kun mahdollista, mutta meillä ei ole koko ajan opas paikalla. Myös omatoimiset kierrokset museolla onnistuvat katonrakennustyöntekijöiden ollessa paikalla. Taistelijan talolla tiedetään, milloin meillä on mahdollisuus opastaa ja avata ovet. Myös liput kannattaa ostaa Talolta.

Tiedustelut: Taistelijan talo / Lassi Puruskainen puh. 040 838 0269

Liput 6 €, lapset (7-15 v.) 3 €

Liput voi ostaa myös suoraan museolta käteisellä, kun opas on paikalla – toivomme tällöin tasarahaa.

Taistelijan talolla on myytävänä myös lippupaketteja, jotka sisältävät sekä talon että museotilan näyttelyt, kahvit talolla sekä Hattuvaaran opaskartan päretarjottimella.

Ryhmien varaukset voi tehdä sähköpostitse: museoseura (at) kiinet.com, Facebookin kautta viestitse tai soittamalla museo-oppaalle. Etukäteen sovittujen ryhmien liput voidaan laskuttaa myös laskulla.
   

Museotilan ylläpito, näyttelyt, yhteistoiminta

Ilomantsin Museoseura ry
museoseura (at) kiinet.com
puh. 045 678 8821 / Sointu Pärepalo
   

Ajo-ohje

Ilomantsin kirkonkylältä 38 km Hattuvaaraan. Hattuvaarassa Taistelijan Talolta n. 500 m TAI Hattuvaaran kylätalolta (entiseltä kyläkaupalta) n. 200 m Lieksan suuntaan, museotilan risteys kääntyy päätieltä vasemmalle. Museotila näkyy päätielle mäen päältä pellon yli.

Lieksan suunnasta tullessa museotila on heti rivitalojen ja vihreän puutalon jälkeen oikealla – tienristeys kääntyy kohdasta, jossa on paljon puita.

Museotilan pihaan pääsee hyvin henkilöautolla ja minibussilla, vaikka vanha pihatie onkin hieman muhkurainen. Parkkitilaa on pihatien varressa aitan takana ilmoitustaulun luona. Matalalla autolla parkkeeratessa varo kiviä! Suurimmat on merkitty, mutta omalle autolle sopiva parkkitila kannattaa tarkistaa aina itse! Tarvittaessa voi myös parkkeerata pihaan, jos kulkeminen pihapiirissä on vaikeaa. Auton voi parkkeerata myös riihen eteen tai pihatien alkuun, kunhan kulkuväylä vain pysyy vapaana.

pic_kavelypolku1

Hattuvaaran vanhalta kyläkaupalta on n. 200 m:n kävelymatka polkua pitkin vanhan kalmiston läpi museotilalle

Auton voi jättää myös Hattuvaaran kylätalon (entisen kyläkaupan) tai tsasounan parkkipaikalle, kaupalta on n. 200 m:n kävelymatka polkua pitkin vanhan kalmiston läpi museotilalle.
   

Linja-autot

Linja-autolla pääsee kääntymään Taistelijan Talon parkkipaikalla sekä Lieksan suunnassa rivitalojen pihassa. Linja-autolla ei toistaiseksi pääse museotilan pihaan, vaan matkustajien on noustava kyytiin ja pois päätien varrelta. Huonompijalkaisille helpoin reitti pihaan on museotilan pihatietä pitkin, reippaammalle sopii myös kävelyreitti kaupalta.

 

 

Hattuvaara kartta